Hvordan kødet skæres ud, er afgørende for mørheden. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skære kødet ud. Der findes ikke to stykker kød, der er helt ens.
Derfor er det vigtigt at understrege, at vores guide er vejledende. Det er vigtigt, at du kigger på fibrene i kødet. En god hovedregel er, at man altid skærer mod og IKKE langs med kødfibrene. Du kan se og læse om vores fire vejledende steps på billedet herunder.
1. Start med at dele stegen på midten, som vist på billedet.
2. Du har nu to dele. Stegen har en “hale” og et “hovedstykke”.
- Halen er den ende, hvor kødet snævrer lidt ind (delen, der ligger til venstre på brættet).
- Hovedstykket er den ende hvor kødet er bredest i begge ender (Delen, der ligger til højre på brættet).
Kig på fibrene i kødet inden du skærer. Sørg for at du skærer fibrene over og ikke skærer langs med fibrene.
3. Start med at tage hovedstykket og drej det 90 grader på skærebrættet. Skær nu stegen på tværs af stegens korteste side, som vist på billede 3. Vi anbefaler at skære skiverne ca. 0,5 cm.
4. Tag nu halen og skær skiverne fra den bredeste til den smalleste ende, som vist på billede 4. Hold øje med kødfibrene undervejs. Hvis halen “drejer”, skal du højst sandsynligt følge dens bue under udskæringen.