Bestillinger til weekenden skal afgives senest onsdag kl. 12.00. Vi tager forbehold for udsolgte varer og menuer.

DiningSix De Luxe Menu
Tilberedningsvejledning


OBS! LÅG TAGES AF ALLE ELEMENTER, FØR DE SÆTTES I OVNEN

  1.  Tænde din ovn på 180° varmluft

  2. En halv time før I ønsker at spise hovedret, sættes kalkunen og kartoflerne ind i den forvarmede ovn

  3. Sæt minuturet til 7 minutter

  4. Når uret ringer, sættes oksen og brødet ind i ovnen til de andre elementer

  5. Sæt nu minuturet til 18 minutter

  6. Når uret ringer er maden færdig, og den tages ud af ovnen


HUSK ALTID at se og mærk på maden.
Tiderne kan varierer afhængigt af oven og antal af kuverter.

Kalkun 25 minutter
Kartofler
 25 minutter
Okse 18 minutter
Brød 18 minutter

Dobbelttjek gerne ved at benytte dig af et stegetermometer: Oksen skal have en kernetemperatur på 56°. Kalkunen er spiseklar ved samme kernetemperatur.

OBS! Find gerne én i selskabet, der har styr på at skære kød ud. Hvordan kødet skæres ud, er afgørende for mørheden. En god hovedregel er, at man altid skærer MOD kødfibrene. Skær kødet i den ønskede tykkelse (vi anbefaler 0,5 cm eller tyndere). Det er vigtigt at give kødet rigeligt med salt efter udskæringen.

Hvordan skær du kødet


Hvordan kødet skæres ud, er afgørende for mørheden. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skære kødet ud. Der findes ikke to stykker kød, der er helt ens.

Derfor er det vigtigt at understrege, at vores guide er vejledende. Det er vigtigt, at du kigger på fibrene i kødet. En god hovedregel er, at man altid skærer mod og IKKE langs med kødfibrene. Du kan se og læse om vores fire vejledende steps på billedet herunder. 

1. Start med at dele stegen på midten, som vist på billedet.

2. Du har nu to dele. Stegen har en “hale” og et “hovedstykke”.

  • Halen er den ende, hvor kødet snævrer lidt ind (delen, der ligger til venstre på brættet).
  • Hovedstykket er den ende hvor kødet er bredest i begge ender (Delen, der ligger til højre på brættet).

Kig på fibrene i kødet inden du skærer. Sørg for at du skærer fibrene over og ikke skærer langs med fibrene.

3. Start med at tage hovedstykket og drej det 90 grader på skærebrættet. Skær nu stegen på tværs af stegens korteste side, som vist på billede 3. Vi anbefaler at skære skiverne ca. 0,5 cm.

4. Tag nu halen og skær skiverne fra den bredeste til den smalleste ende, som vist på billede 4. Hold øje med kødfibrene undervejs. Hvis halen “drejer”, skal du højst sandsynligt følge dens bue under udskæringen.