Succesfuld wine tasting hos Basso Aarhus

9. marts 2018

I onsdags afholdtes et særligt arrangement på vores lille restaurantperle i Skolegade. Her fik gæsterne nemlig lov til at smage på to af Italiens mest anerkendte vindistrikter Piemonte og Toscana. Et arrangement, hvor gæsterne fik stillet både sulten, tørsten og nysgerrigheden.

Af: Stine Skonning Plasmann-Hansen, PR & Kommunikationsansvarlig, DiningSix

Udover en fantastisk madkultur er Italien et land med dybe traditioner for vindyrkning, og er et af de største vinproducerende lande i Verden. Med 20 vinregioner er der kolossal forskel på vinene fra nord mod syd, hvilket gør støvlelandet utroligt interessant. I onsdags bød Basso Aarhus indenfor til en intim wine tasting og præsenterede gæsterne for to af Italiens mest anerkendte vinregioner: Piemonte og Toscana.

Vi havde en skøn aften med vores gæster i vores selskabslokale. Der blev snakket på kryds af bordene, og alle lod til at hygge sig, fortæller Jonas Fjordbak, Bestyrer hos Basso Aarhus.

Kvalitetsmæssigt ligger Piemonte og Toscana helt i front, hvad italiensk vin angår. Dette fik gæsterne lov til at smage, da de to distrikter blev holdt op mod hinanden. Tony Hansen fra Philipson Wine guidede gæsterne igennem de i alt 7 vine, og det hele blev selvfølgelig ledsaget af 12 lækre serveringer, kreeret af Basso Aarhus’ kokketeam.

Aftenen startede ud med snacks og en mousserende rød, mens de kolde serveringer blev ledsaget af to hvidvine; én fra hver region. De første varme retter blev ligeså parret med rødvine fra både Piemonte og Toscana, mens aftenen sluttede af med bravour, nemlig med to af de største og mest anerkendte vine fra Italien: En enkeltmarks Barolo og en Brunello di Montalcino, som har været produceret som enkeltmarksvin siden år 1975.

Alt i alt var aftenen en stor succes. Vi har fået en masse positive feedbacks fra deltagerne, og vi er helt klart åbne over for at holde lignende arrangementer i fremtiden, afslutter Jonas Fjordbak