Fødselsdagsmenu
Tilberedningsvejledning


OBS! LÅG TAGES AF ALLE ELEMENTER, FØR DE SÆTTES I OVNEN

  1. Start med at tænde din ovn på 180° varmluft
  2. En halv time før I ønsker at spise hovedret, sættes kartoflerne ind i den forvarmede ovn
  3. Såfremt din menu indeholder både okse og kalkun, skal kalkunen sættes ind i ovnen samtidig med kartoflerne
  4. Sæt minuturet til 7 minutter
  5. Når uret ringer, sættes oksen og brødet ind i ovnen til de andre elementer
  6. Sæt nu minuturet til 18 minutter
  7. Når uret ringer, er maden er færdig, og den tages ud af ovnen.

Kalkun og kartofler skal altså have 25 minutter i ovnen, mens okse og brød skal have 18 minutter i ovnen.

Dobbelttjek gerne ved at benytte dig af et stegetermometer: Oksen skal have en kernetemperatur på 56°. Kalkunen er spiseklar ved samme kernetemperatur.

OBS! Find gerne én i selskabet, der har styr på at skære kød ud. Hvordan kødet skæres er afgørende for mørheden. En god hovedregel er, at man altid skærer MOD kødfibrene. Skær kødet i den ønskede tykkelse (vi anbefaler 0,5 cm eller tyndere). Det er vigtigt at give kødet rigeligt med salt efter udskæringen.

Bestil nytårsmenu