Nyt år & ny menu hos KöD

11. januar 2018

Hos KöD ynder vi at benytte os af råvarer, der fås naturligt i årstiden, hvorfor vi opdaterer vores menukort løbende. Således udvides KöD-universet med nye, spændende retter, når de tre restauranter præsenterer deres nye menukort for første gang på mandag. Læs med her, når Kasper Skjød Jensen, Produktansvarlig & Partner fortæller om den nye menu.

Af: Stine Skonning Plasmann-Hansen, PR & Kommunikationsansvarlig, DiningSix

Fra på mandag udvides KöD-universet i form af et nyt og lækkert menukort, hvor gamle kendinge suppleres af nye, friske indslag. Det nye menukort skal afspejle, at vi går mod lysere tider, og derfor er der implementeret flere friske og syrlige elementer i sammensætningen af de forskellige retter. Udover saftige bøffer, indeholder KöDs menukort en lang række spændende forretter, side orders og desserter, og det er særligt her, der er sket lidt ændringer og kvalitetsløft. Kasper Skjød Jensen, Produktansvarlig & Partner fortæller:

De tre KöD-restauranter vil altså fortsat tilbyde det sædvanlige variererede udvalg af saftige bøffer, men nu kan gæsterne glæde sig til følgeskab af to nye og spændende side orders: Grillet spidskål med skilt sauce, urteolie & mandler samt bagte rødbeder med balsamico, honning, rosmarin & rygeost. Desuden har Kasper og resten af teamet valgt at beholde de mest populære forretter, nemlig Oksecarpaccio og Røget Laksetatar, mens den altid populære KöD Tatar har fået et mere ny nordisk udtryk:

Vi har valgt at lave vores tatar om, selvom den ikke er blevet lavet om, siden vi åbnede første restaurant i 2014. Det bliver en ny nordisk version, hvor den ikke er rørt, men simpelthen bare hakket og serveret med tatarsauce, kartoffelchips, grillede og syltede løg samt sennepsurt. Anretningsmæssigt får retten også en hel anden karakter end hidtil, og det tror vi på er det helt rigtige valg.

Kasper fortæller, at den omtalte KöD Tatar fortsat vil blive lavet af dansk oksemørbrad, selvom det nærmest er uhørt, og at de fleste andre restaurationer benytter okseinderlår:

Vi kan gøre det, fordi vi har taget et valg om kun at bruge de allerbedste stykker af mørbraden til bøffer, hvilket efterlader os med nogle reststykker, som vi så kan bruge til vores tatar i stedet for, forklarer Kasper

Foruden tataren er restaurantens suppe blevet genfortolket, hvilket har resulteret i en Cremet Kartoffelsuppe serveret med smørpocheret kulmule, syltede rødløg, kartoffelchips & urter. En dansk klassiker med et sofistikeret twist. Også tun-forretten, der har været én af restaurantens bestsellere det sidste halve år, har undergået en forvandling:

Vi har valgt at gå op i kvalitet på selve tunen og serverer nu kun den type, der hedder ”Yellow Fin”, hvilket er en af de bedste fisketyper til brug i mad. Desuden bruger vi kun bugstykket af tunen, hvilket er det mest smagfulde og møre stykke på fisken.

Tun-forretten har fået et mere asiatisk udtryk med ristet sesam, citrusfrugten yuzu, wasabicreme, puffede ris med blæksprutteblæk og urtesalat: Elementerne gør retten både mere frisk og let i karakter og er perfekt som start på en middag med store bøffer og gode vine, fortæller Kasper.

Sidst men ikke mindst er der sket lidt ændringer i restaurantens udvalg og sammensætning af dessertkort, der nu indeholder tre indbydende retter til den søde tand. Den klassiske cheesecake er blevet piftet op og gjort mere solskinsinspireret med syltede solbær og jordbærsne, mens der er blevet leget med teksturene på den populære franske chokoladekage. Desuden kan KöDs gæster nu glæde sig til at få en isdessert som en afslutning på deres middag, når de introducerer den sidste dessert som er Braiseret ananas & vaniljeis m. mørk rom, rosmarinsirup & sprød filodej.

Vores isdessert bliver en god kombination af den lune, braiserede ananas, vaniljeisen og så den sprøde filodej på toppen. På den måde vil gæsten opleve både noget varmt, noget koldt og noget, der siger knæk, lover Kasper

Den nye menu træder i kraft på alle KöD-restauranter på mandag den 15. januar.