Nytårsaften København og Aarhus

Mortens aften 2022

Traditionen tro laver vi selvfølgelig også mad til Mortens aften 2022 – ud af huset og lige hjem på dit spisebord. Vi forstår godt, at Mortens Aften 2022 heller ikke blev gang, hvor du forberedte en hel and på en ellers helt almindelig torsdag i november. Det er i orden… Med det sagt, så er Mortens aften en hyggelig gammel tradition, der giver anledning til at samles med familie og venner. Dét vil vi gerne støtte op om! Derfor kan du bestille mad til Mortens aften 2022 hos DiningSix.

Vi håber, at du vil tage dig tiden til at invitere familien til Mortens aften 2022 – så står vi nemlig for resten. Læs mere om mad til Mortens Aften 2022 på siden her.

Jylland & Sjælland

Mortens Aften Take Away

Hos DiningSix laver vi Mortens aften take away, der passer ind i din travle hverdag. Mortens aften har det med at falde på en hverdag og der følger desværre ikke en fridag med oven i hatten. Der er alligevel mange, der har traditions for at markere dagen. Måske ikke så meget for den gamle Morten Bisps skyld længere, men for hyggens skyld. Derfor laver vi hvert år en Mortens aften take away menu, som du kan nyde med familien om dit eget spisebord.

Har du glemt hvem Morten Bisp er eller hvorfor vi “fejrer” Mortens aften, kan du læse mere i bunden af denne side!

Med vores Mortens aften take away får du alt, hvad du har brug for. Der er selvfølgelig and, lækkert tilbehør og sovs til. Din Mortens aften take away kræver minimal tilberedning. Det tager dig ca. 20 minutter at tilberede din Mortens aften take away fra DiningSix – det er lige til at overskue, hvis du spørger os.

Klik på knappen og bestil din Mortens aften take away i dag

Aarhus & København

Mortens aften restaurant

Hvis du ikke orker at spise and på Mortens aften, kan du arrangere et Mortens aften restaurant besøg. På en af vores restauranter kan du hygge med gode venner og fejre, at december er nær, at det ikke regnede i dag eller noget helt tredje. Et Mortens aften restaurant besøg hos os inkluderer god mad, hyggelig betjening og dejlig stemning – og det skal man ikke kimse af!

Kom forbi og lad os være din Mortens aften restaurant

Historien om Mortensaften

Hvorfor fejrer vi Mortensaften? Vi fejrer Mortens aften på grund af fortællingen om Morten Bisp, der levede i 300-tallet. Han hed oprindeligt Martin, men i dag kendes han under navnet Morten, der er en fordanskning af navnet Martin. Historien går på, at Morten var en god mand, der tog sig af de fattige og svage.

Derfor var Morten også en populær mand og befolkningen ville derfor gerne have ham valgt som biskop. Det var Morten dog ikke interesseret i, og derfor gemte han sig i en gåsesti. Gæssene skræppede op, og han blev hurtigt afsløret og dermed gjort til biskop. Morten Bisp straffede gæssene ved hvert år at beordre alle til at slagte og spise en gås.

I Danmark fejrer mange mortensaften d. 10 november, med familie og venner. Det er dagen inden mortensdag, der falder d. 11 november. Kulden har meldt sig og det kalder på et skønt, varmt måltid! Mad til Mortensaften kan du nemt bestille hos DiningSix. Vi har sammensat en dejlig menu, som du kan nyde med familie og venner. Vi gør catering til Mortensaften nemt for dig!

Mortensaften mad

Selvom det var gæs, der afslørede Morten Bisp spiser vi ikke længere gås, men and i stedet. En gås er et kæmpe måltid – en and passer bedre til en familie – og så smager den dejligt! Hvis du leder efter mad til mortensaften er du kommet til det rigtige sted.

Vi har sammensat en dejlig mortensaften menu, der ikke kommer til at skuffe! Mortensaften mad fra DiningSix leveres kold og har en tilberedningstid på ca. 20 minutter. Det kan hurtigt blive et stort arbejde at lave and og lækkert tilbehør. Derfor er catering til mortensaften fra DiningSix et oplagt valg. Mortensaften mad skal ikke være besværligt.

Mortensaften mad skal være nemt og bekvemt. Især når Mortensaften falder på en hverdag, er det de færreste der har tid til at stå og forberede det store festmåltid. Catering til Mortensaften fra DiningSix er lækkert og nemt. Maden leveres i pæn engangsservice, som du sagtens kan sætte på bordet. Hvis du gerne vil bruge din egen service, kan du nemt flytte maden over. Så bliver det også lidt nemmere at tage æren for måltidet – det må du gerne.

Når du bestiller catering til Mortensaften hos DiningSix laver vores dygtige kokke langtidstilberedt and til dig. Den saftige and er stegt med flagesalt og rosmarin. Sammen med anden får du, når du bestiller catering til Mortensaften, små ovnbagte kartofler, rødkål og en dejlig vintersalat. Vi topper selvfølgelig med en god omgang brun sovs. 

Vi glæder os til at levere din Mortensaften mad til dig. Vi håber, at du kan lide menuen – det er lidt af en klassiker. Glædelig Mortensaften og god appetit!