Klokken rundt med snaps

28. april 2018

Forberedelserne til Klokkens åbning er godt i gang, og nu er der styr på ét af de vigtigste elementer: Snapsen. For hvad er klassisk dansk mad uden en lille skarp? Tag med teamet bag Klokken på tur hos Copenhagen Distillery.

Af: Thomas Kørschen, Brand Manager, Restaurant Klokken
Et par repræsentanter fra Klokken besøgte Copenhagen Distillery, der havde fået til opgave at fremstille Klokkens 12 snapse – én for hver af urets 12 timevisere. På distelleriet blev vi taget varmt imod af Sune Urth, der er hjernen bag Klokkens forespørgsel. Men hvordan håndterer man en opgave, der lyder på at skabe 12 forskellige snapse og akvavit, der skal favne bredt som småt?

 

Målet var at lave en portefølje, hvor man kan gå klokken rundt og smage på det hele, uden at det bliver det samme. Dog skulle der stadig være en rød tråd, forklarer Sune Urth, Head of Research and Development hos Copenhagen Distillery.

Resultatet er lovende, og der er noget for enhver smag. Sune har brygget på nogle eksperimenterende snapse, men har også skabt noget letgenkendeligt. Sidstnævnte er en taffel akvavit, der for mange vil lede tankerne hen på gammelkendingen Rød Aalborg. Førstnævnte er en Indonesisk Langpeber snaps, der har god bid og passer perfekt til koldt kød på et frisksmurt smørrebrød. En snaps, der afspejler Sunes kreativitet yderligere, er en røget snaps lavet på enebær, valnødder og tranebær, og som har en karakteristisk røget smag.

Nogle af snapsene passer tilmed også i drinks. Så synes du også, at en Gin & T onic er gammeldags og mainstream, så kan du kaste dig over en Snaps & Tonic på Klokken.

Se billederne fra besøget her:

Flere af snapsene vil løbende blive udskiftet, da de vil tage afsæt i den pågældende sæsons råvarer. Da vi spurgte Sune, hvordan han får idéer til nye snapse og akvavit, svarede han legesygt: Det handler i virkeligheden bare om at eksperimentere. Kan man f.eks. destillere insekter og heraf skabe lækker snaps? Det er der kun én måde at finde ud af på: Ved at prøve.

Godt nok er insekter ikke synderligt sæsonbetonet, men det viser, at kun fantasien sætter grænser, når man skal finde frem til det helt rette udvalg af snaps. Vi glæder os til at byde indenfor til dansk mad akkompagneret af spændende snapse og akvavit senere dette forår.

Besøg Klokken Aarhus og Klokken København på Facebook

Læs også: