Karriere: Fra opvasker til bestyrer – Profil af Kalle Jensen

17. april 2018

Kalle er nyligt uddannet fysioterapeut. Men jobtitlen han besidder nu, byder på lidt andre opgaver end skadehåndtering og kyndig viden om anatomien. Kalle er Bestyrer på DiningSix’ restaurant-success, KöD Aarhus, hvor han i 2014 startede som opvasker. Læs med hvordan Kalles gåpåmod har budt på udvikling inden for restaurationsbranchen.

Af: Izel Mourier, Praktikant, DiningSix

Kalle Møller Jensen voksede op 30 km. vest for Aarhus i forstaden Hammel. Håndbolden fyldte en stor del af hverdagen og blev en kombineret del af hans gymnasiale uddannelse på sportscollege i Bjerringbro. Desværre blev Kalle skadet og spillerniveauet måtte sættes i lavere gear. Skaden fyldte en hel del i Kalles hverdag og de jævnlige besøg ved fysioterapeuter åbnede op for interessen ved faget.

Jeg kom ind på fysioterapiuddannelsen i Aarhus i 2014 og manglede et studiejob ved siden af. Jeg søgte ind på den nyåbnede KöD-restaurant og fik jobbet som opvasker, fortæller Kalle.

Efter et par måneder i opvasken rykkede Kalle ind i køkkenet som køkkenmedhjælper. Her fik han indblik i køkkenets verden med bøffer og hurtige ryk:

At jeg startede ud på køkkenfronten, føler jeg giver en god ballast til jobbet som Bestyrer. Jeg kender tankerne bag maden, og den måde køkkenet bliver kørt på – viden jeg kan bruge i min gang på gulvet i restauranten. Her er det en force at kende begge dele af servicen,  fortæller Kalle.

En ny drejning

 

Kalle jonglerede jobbet hos KöD og studiet ved siden af. Studiet var spændende, men tændte ikke den ild i ham som håbet. Et halvt år inden studieafslutning tog det hele en drejning og de tidligere planer om et job i fysioterapien blev overtaget af noget lidt andet. Kalle havde møde med Distriktschef Rasmus Ravnested og Direktør Morten Pedersen – her fik han tilbuddet om jobbet som bestyrer for KöD Aarhus.

Det kom lidt som en overraskelse, da jeg blev tilbudt stillingen. Men jeg takkede selvfølgelig ja og tog udfordringen op. Jeg har fra start fået en følelse af ejerskab overfor huset og en følelse af, at være en del af noget større, fortæller Kalle.

Kalle afsluttede stadig sin uddannelse med bravour og er velfortjent færdiguddannet efter 6 måneder med fuldtidsstudie og det hektiske job som bestyrer. En tid, som har udviklet Kalle både personligt og professionelt:

Jeg har rykket mig meget som person, efter jeg er startet i job ved KöD. Jeg er blevet meget mere ansvarsfuld i takt med det ansvar, der er blevet tildelt mig. Jeg er blevet meget løsnings- og forretningsorienteret. Samtidig har det også været fedt at kunne udvikle min viden om mad og vin, da det også har min store interesse, fortæller han.

Til dette års koncernfest, DiningSix Awards 2018, modtog Kalle velfortjent prisen som “Årets Leder”:

De populære bøffer

For KöD Aarhus går det godt, og stedet blomstrer med kyndig hjælp fra de kødglade, engagerede Aarhusianere. Stedet gæstes flittigt og bøffer kastes over disken i stribevis. Kalles fokus ligger på at bevare kontinuiteten og blive ved med at lave gode oplevelser for gæsterne. Det er denne helhedsoplevelse af god mad, hyggelig atmosfære samt varm og personlig service, som Kalle især holder af at give:

Jeg bliver både udfordret og motiveret i mit arbejde, og generelt er der en virkelig fed stemning på restauranterne og i branchen generelt. Det er altid en fornøjelse at møde på arbejde. Det er også en forudsætning for at arbejde i den her branche; det skal være sjovt, og man skal være et kæmpe konkurrencemenneske og turde og tage en konflikt, også med folk som man har det rigtig godt med personligt. Det er en fin balancegang, fortæller han.

Kalle nyder rejsen, selvom det ikke var den, han umiddelbart havde regnet med. Kalle har knoklet og mener selv, at det er nøglen til at få succes i restaurationsbranchen; det hårde arbejde noteres og der bliver kigget med, når der bevises noget.

Fremtidsplanerne er ikke fastlagt endnu. Lige nu nyder jeg bare arbejdet; ansvaret og handlefriheden i det. Jeg har det sjovt og synes rejsen med koncernen er fed at være med på. Så må vi se, hvor det bærer hen ad for mit vedkommende, afslutter han.

KöD Aarhus var den første af DiningSix’ populære steakhouse-restauranter. Den åbnede op i Skolegade 21 men flyttede lokaler sidste år til det centrale midtpunkt i Aarhus, Åen. I de gamle KöD-lokaler i Skolegade åbnede DiningSix et nyt italiensk koncept kaldet Basso. Siden åbningen af KöD i 2014 i Aarhus er 2 yderligere restauranter åbnet i København – henholdsvis KöD København og KöD Vesterbro.

Bliv en del af teamet

Vi bestræber os hver dag på at give vores gæster en særlig og fuldkommen restaurant- og madoplevelse baseret på høj kvalitet samt personlig og nærværende service. Hos DiningSix sætter vi en lige så stor ære i at udvikle medarbejdere som restaurantkoncepter, og derfor leder vi lige nu efter endnu flere dygtige folk til at indgå i vores fantastiske restaurantteams i både Aarhus og København.

Har du passion for god mad og service samt en naturlig interesse i restaurationsbranchen så læs mere om de forskellige jobmuligheder her: