Børsen: Velsmag og venlighed til fornuftige priser

9. april 2018

Madanmelder fra dagbladet Børsen, Ole Troelsø, kiggede forbi KöD Aarhus til bøf og besøg. Restauranten blev tildelt 4 ud af 6 stjerner i følgeskab af både rosende ord og konstruktiv kritik.  

Af: Izel Mourier, Praktikant, DiningSix
Restaurant KöD leverer hyggelig stemning, venlig betjening og en madmæssig god mellemvare til en yderst fornuftig pris. Sådan lyder de indledende ord fra Ole Troelsø i anmeldelsen.

Senere holder Ole Troelsø KöD op mod den internationale restaurantkæde, MASH, der også huser lokaler i Aarhus og som også har både bøffer, sides og sauce på menuen:

KöD har ikke samme internationale præg, stedet virker mere rodfæstet i den lokale kultur og mere stillet ind på hyggefrekvensen, skriver han.

Grillet med indfølelse

Madvalget skulle tages, men her fristede ingen af forretterne anmelderen. Udvalget lyder blandt andet på oksecarpaccio, tempurarejer, laksetatar og tun – valg der, ifølge Ole Troelsø, ikke forsøger at være trendy i gastronomiens verden, men omfavner de fleste gæsters smag. I stedet startede måltidet ud med et valg af sides, hvor især den smørstegte spidskål med skilt sauce, revet ost og mandler faldt i god smag.

Hovedretten lød på Sydamerikanske proteiner. KöDs ribeye fra Uruguay fås som en 700 g. under navnet Cöte de KöD. Det store stykke er delevenligt, men man kan også tage kampen op alene, ligesom Ole Troelsø valgte at gøre:

Forventningerne bliver indfriet, den flot stegte bøf er rød, som jeg bad om, og grillet med indfølelse, så grillstriberne er lige tilpas mørkebrune og resten af stegefladen let gylden. Smagen er behageligt ren, kødet saftigt og mørt, lød dommen.

Saft og kraft og pommes fritter  

Vinkortet imponerede ikke Ole Troelsø, der mener udvalget er for begrænset i forhold til vine på glas. Dog brillerede KöDs Steak Fries og smørsauterede marksvampe. Her blev der ikke sparet på komplimenterne om den fine kvalitet. Her bød svampene på saft og kraft, mens fritterne overraskede med et fyldigt indre. De bagte rødbeder måtte tage et slag i deres manglende karakter og smag – dog med en ekstra kommentar fra anmelderen:

Men nu er rødbeder jo heller ikke stedets kernekompetence, det er kød, og her, synes jeg, det spiller rigtig godt, lige fra stegeoverfladen og helt ind til bøffens kernetemperatur, vurderer Ole Troelsø

4 stjerner og 3 plusser

Slutteligt i anmeldelsen fik KöD Aarhus tre plusser som opsummering på oplevelsen:

Venlig betjening, hyggelig stemning og godt kød.

KöD Aarhus er frontløber på, hvad der nu er blevet en steak house-restaurantkæde med to filialer i København, KöD København og KöD Vesterbro. Stedet åbnede i 2014 og er flittigt besøgt af Aarhusianerne, der hyppigt gæster Åboulevarden 23 til en servering af bøffer og røde druer.

Restauranten er meget glad for de rosende ord fra Børsen og tager også kritikken til sig:

Der er en masse fine ord, og heldigvis også noget konstruktivt kritik, vi kan bruge til at blive bedre. Vi lytter altid til vores feedback – både fra anmeldere og gæster – så vi kan forbedre os og vokse, fortæller Morten Pedersen, Direktør & Partner hos DiningSix.