20. juni 2018

Bøffer er der nok af hos KöD. Men hvad er et godt, solidt måltid mad uden et godt glas rødvin? Som hos bøfferne, kan det være svært at gøre sig klog på vinens verden. Læs med her og se vores bud på et godt glas rød til vores mest populære udskæringer.  

Af: Izel Mourier, Praktikant & Stine Skonning Plasmann-Hansen, PR & Kommunikationsansvarlig, DiningSix

 

Tidligere skrev DiningSix om, hvordan forskel i land og fedtmarmorering udspiller sig smagsmæssigt i KöDs forskellige udskæringer. Men hvilke vine passer så bedst til bøfferne? Restauratør og sommelier, Kim Thygesen, har sammensat vinkortet, der på KöD Aarhus, KöD København og KöD Vesterbro komplimenterer retterne fra køkkenet. Kims fornemmeste opgave som vinkonsulent har således været at få lavet en rød tråd gennem hele vinkortet, alt imens det samtidig imødekommer det bredere publikum. Til spørgsmålet om, hvad der for ham kendetegner en god vinliste siger han følgende:

Jeg kan godt lide, at der er noget fra det meste af verden. Vi har vel alle nogle favoritområder – og nogle områder, vi ikke bryder os om – men der skal man huske på, hvem man laver vinkortet for: Er det for os selv eller er det for vores gæster?

Således er KöD-restauranternes vine plukket fra Spanien, Tyskland, Frankrig, Italien, USA, Australien og Argentina. Sidstnævnte land har brygget en herlig Malbec fra huset Catena, der både falder i god smag ved gæsterne og personalet. Vinen har en aromatisk struktur fuld af mørke frugter, blomsternoter af violer og lavendel samt et skud af vanilje og krydderier. Finishen er blød med modne tanniner og en behagelig surhed.

De tre mest populære udskæringer hos KöD er den møre og magre danske mørbrad, den smagfulde New York Strip (også kendt som striploin) og den saftige og kraftige ribeye. Den føromtalte Malbec går godt til alle tre udskæringerne og kan endda begå sig iblandt KöDs forretter, herunder særligt husets tatar og oksecarpaccio.

Udover den argentinske drue, har vi håndplukket et par andre rødvine, der er alle er gode bud på følgesvenne til bøfferne:

Mørbraden er den mest magre af bøfferne og kan nydes med en frugtig Ripasso Costa Regale Valpolicella fra Italien. Vinen er et væld af røde bær og saftige krydderier. Her får du en duft af kirsebær og en flot mørk farve til en grillet mørbrad på tallerknen. Hvis man er til en lidt mildere smag til samme bøf, er Lovely Lily – en skøn Pinot Noir fra Tyskland – et glimrende bud. Her får du en sprød og behagelig rødvin, der er mere til den liflige, delikate side end den kraftige. Her er der igen noter af kirsebær i blandingen og smagen er sprød og behagelig.

Til vores New York Strip, der er kendetegnet ved en større fedtmarmorering gennem kødet og et fedtslag på toppen, er en kraftigere vin oftest at foretrække. Her er Langhe Ginestrino et godt bud med sin intense smag af røde bær og toner af mørk chokolade og mint. Vinen har modne tanniner og mineralske nuancer i eftersmagen; en rig vin, der er god til rødt kød.

En ribeye har endnu mere fedtmarmorering og er kendt for sit ‘øje’ af fedt i midten af kødet. En bøf fuld af kraft, smag og mørhed, der har det godt med en kraftig rødvin og en smule modspil. Her er Amarone Classico med sin varme og velouragtige karakter en god kandidat. Vinen har en let tagstensrød farve og en eksotisk duft. Den varme trækarakter i vinen står godt til en saftig bøf som ribeyen. Den spanske Ribera del Duero er også en god kompagnon til middagen, hvor smagen er domineret af krydderier som muskatnød, nellike og lakrids og mørkere toner af vanilje og ristede hasselnødder. Frugtigheden i flasken bringer en god balance mellem de mørkere toner og friskheden.

På KöD-restauranterne serveres der selvfølgelig ikke kun røde vine. Vinkortet byder også på fede og friske hvidvine og sommerlige roséfarver til de lettere retter.

Kom ind og få din yndlingsbøf på tallerkenen og lad os sammen finde din bøfs bedste kammerat!