Bag om Klokken: Mød de første profiler

29. marts 2018

Der er godt gang i forberedelserne på Restaurant Klokken, det nyeste skud på stammen hos DiningSix. Der er blevet ansat en bestyrer i både Aarhus og København, og de glæder sig begge til at tage en kærlig hånd om konceptet og byde velkommen til dejlig, dansk mad. Men hvad er det egentlig for nogle knejter, der med store armbevægelser byder indenfor? Dét kan du blive klogere på lige her.

Af: Thomas Kørschen, Brand Manager & Stine Skonning Plasmann-Hansen, PR & Kommunikationsansvarlig, DiningSix

På den københavnske restaurant er Martin Møller ansat som bestyrer. Han er fløjet direkte ind fra Nordens Paris, Hjørring, fordi han var sulten efter at prøve noget nyt i hovedstaden. Han er nordjyde ind til benet og i hans verden, er der ikke noget, der er så “gal”, at det ikke kan fikses.


Martin har en ambition om at gøre Klokken København til en restaurant, hvor gæsterne hurtigt kommer til at føle sig hjemme, og hvor maden og atmosfæren bliver helt nede på jorden:

I København kan du få god mad på ethvert gadehjørne, så folk skal komme på Klokken for at opleve stemningen, og naturligvis også den gode mad. Men hovedsageligt er det atmosfæren, man skal komme for, fortæller Martin

Martin er selvsagt helt pjattet med det danske køkken, men det er alligevel lidt svært at udpege én enkelt livret:

Den er sgu svær. Jeg elsker dansk mad. Skal jeg vælge noget, er det nok stegt flæsk ad libitum. Men for fanden, jeg elsker jo bare dansk mad! Måske er det i virkeligheden ad libitum, der er min livret, griner Martin

For Martin er dannebrog, solid kvalitetsbevidsthed og ”hygge” indbegrebet af dét at være dansk:

Det er netop de følelser, der kommer til at karakterisere Klokken, og jeg glæder mig egentlig bare til at komme i gang og vise konceptet frem. Vise, at det her er vores, og det her er dansk, når det er bedst, afslutter Martin

I Smilets By, Aarhus, er det Peter Hjeronymus Hansen, der skal agere bestyrer for Klokken. Peter er ven af huset gennem flere år og har været ansat hos både KöD Aarhus og LouLou i en længere periode. Nu er han frisk på nye udfordringer ved DiningSix

Peter lover, at Klokken Aarhus vil blive et sted, hvor gæsterne kan forvente klassisk, dansk mad uden nogen dikkedarer; det er helhedsoplevelsen, der er i fokus:

Fokus ligger på de gode råvarer og ikke mindst den gode oplevelse. Og så vil vi skabe den samme stemning som til en dansk familiefrokost – bare uden den trælse fætter, kedelige kusine eller upassende onkel, fortæller Peter

Ligesom hans københavnske kollega, Martin, er Peter svært glad for dansk mad. Hos ham er det særligt pariserbøffen, der tager kegler

Jeg har en masse dejlige minder forbundet med pariserbøffen. Jeg synes bare, det smager bragende godt. Den går man sgu aldrig galt i byen med!

Klokken Aarhus rykker ind i de forhenværende La Belle-lokaler i Mindegade; et sted som ifølge Peter altid har været en del af den århusianske mentalitet og kultur: 

La Belle har altid heddet La Belle. Det var jo som bekendt et lidt løssluppent sted, og alle i Aarhus kender La Belle. Ikke nødvendigvis fordi folk har været der, de ved bare, hvor det ligger, og hvad det står for, fortæller Peter, mens han dog hårdnakket forsikrer os om, at han aldrig selv har besøgt de legendariske lokaler før overtagelsen